allsky cam

Mijn Allsky camera project

Mijn allsky camera project is al ruim een jaar geleden gestart. Ik had het idee om een allsky camera te maken al lang in mijn hoofd, maar ik had nog geen idee hoe ik het ging uitvoeren. Ik had nog een camera liggen, maar het ontbrak nog aan een goede computer en behuizing.
In dit artikel laat ik zien hoe ik de camera gebouwd heb en welke software ik gebruik om de camera te besturen en de beelden op mijn website te plaatsen.

Read More »
Transit Finder

ISS passage voor de zon

Op maandag 15 juni 2020 heb ik een poging gedaan om het ISS voor de zon te fotograferen. Door een wolk die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was, is dit helaas niet gelukt, maar ik laat hier toch zien hoe ik deze poging aangepakt heb en welke apparatuur en software ik hiervoor gebruik.

Read More »
laptopbox

Project laptop box

Om de telescoop en camera’s te besturen maak ik gebruik van een oude laptop die op een kleine tafel naast de telescoop staat. Na een nacht in de buitenlucht is de laptop vochtig van condens en dat wilde ik graag voorkomen. Ook was ik op zoek naar een goede mogelijkheid om de laptop en wat spullen op te bergen. Zo ontstond Project Laptop box.

Read More »
ISS

International Space Station

Het internationaal ruimtestation (ISS) vliegt iedere 90 minuten een rondje om de aarde. op www.heavens-above.com kan je zien wanneer het ruimtestation voor jou het beste

Read More »