Categorieën
InstaLink zon zonnestelsel

Zon

De Zon staat op een afstand van ongeveer 150.000.000 km en het licht van de Zon doet er ongeveer 8 minuten over om ons te bereiken.

Om de zon te fotograferen of te bekijken heb je een filter nodig dat meer dan 99% van het licht weg filtert. Als je zo’n filter niet gebruikt kan je je ogen of je apparatuur beschadigen!

De Zon gaat door een 11-jarige cyclus, waarbij er meer of minder vlekken op de Zon verschijnen. De vlekken zijn in zichtbaar licht te fotograferen. Om de ‘vlammen’ op de Zon (Protuberancen) te fotograferen is andere (duurdere) apparatuur nodig.

Meer over de Zon vind je op de Astrowiki.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zon

Zonsverduistering 10 juni 2021

Zonsverduistering waarnemen op zes manieren

Een zonsverduistering waarnemen op zes manieren is wat ik gedaan heb op 10 juni 2021 tijdens de gedeeltelijke zonsverduistering.
De Zon werd (in Nederland) voor 17% verduisterd door de Maan en gelukkig was het onbewolkt boven mijn achtertuin.

Read More »
Transit Finder

ISS passage voor de zon

Op maandag 15 juni 2020 heb ik een poging gedaan om het ISS voor de zon te fotograferen. Door een wolk die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was, is dit helaas niet gelukt, maar ik laat hier toch zien hoe ik deze poging aangepakt heb en welke apparatuur en software ik hiervoor gebruik.

Read More »
Zon

Zon

De Zon staat op een afstand van ongeveer 150.000.000 km en het licht van de Zon doet er ongeveer 8 minuten over om ons te

Read More »