Messier 27, de Halternevel

Messier 27

In de nacht van 19 op 20 juni 2020 heeft de telescoop gericht gestaan op Messier 27, de Halternevel. Deze planetaire nevel bevindt zich op een afstand van 1150 lichtjaar en heeft een doorsnede van 3 lichtjaar.
De nevel is ontstaan doordat een supergiant ster aan het einde van zijn levensduur gas en materiaal uit ging stoten. In het midden van de nevel is het restant van de ster te zien. De Halternevel is te vinden in het sterrenbeeld Vulpecula (Vosje).

Technische achtergrond van de foto

De foto van Messier 27, de Halternevel is samengesteld uit 124 belichtingen met een belichtingsduur van 60 seconden. In totaal is deze foto van Messier 27, de Halternevel dus 124 minuten belicht. De foto is gekalibreerd met darks, flats en bias frames. De kalibratieframes zijn ook gebruikt om een Bad Pixel Map samen te stellen en daarmee de foto te kalibreren. Het samenstellen van de foto is gebeurd in Astro Pixel Processor en de nabewerking in Photoshop met Astronomy tools en de Hasta La Vista Green plugin.

Like it? Please share it!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp