De Cygnus Loop

Oostelijke en Westelijke Sluiernevel

De Cygnus Loop in het sterrenbeeld De Zwaan (Cygnus) bestaat uit verschillende nevels. De Cygnus Loop is een supernovarestant tussen de 10.000 en 20.000 jaar oud. De nevels die onderdeel uitmaken van de Cygnus Loop zijn ook bekend als de Oostelijke en Westelijke Sluiernevel. De Westelijke Sluiernevel had ik deze week al op foto vastgelegd.

Samenstelling van de foto

De foto bestaat uit 63 frames met een belichtingstijd van 180 seconden. De totale belichtingstijd bedraagt 189 minuten, verdeeld over twee nachten. De foto is gemaakt met de Canon 60D, het Astronomik clip filter en de William Optics Gran Turismo 71.

Voor de besturing van de montering, de camera en de volgcamera is gebruik gemaakt van Astro photography Tools, Cartes du Ciel en PHD2.

De foto is samengesteld met Astro Pixel Processor en Adobe Photoshop.

Like it? Please share it!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp