Westelijke Sluiernevel, NGC 6960

Supernovarestant

De Westelijke Sluiernevel, NGC 6960 is een overblijfsel van een Supernova die tussen 10.000 en 20.000 jaar geleden heeft plaatsgevonden. De Westelijke sluiernevel is een onderdeel van een veel groter geheel van nevels, waaronder de Oostelijke Sluiernevel. De nevel bevindt zich op een afstand van ongeveer 2.400 lichtjaar en heeft een doorsnede van ongeveer 6x de doorsnede van de Maan.

The making of

De foto is opgebouwd uit 115 frames met een belichtingstijd van 180 seconden. De totale belichtingstijd bedraagt 5,75 uur. Omdat de nachten kort zijn had ik 3 nachten nodig om de foto’s te kunnen maken. De foto is gekalibreerd met Darks, Flats, Bias en een Bad Pixel Map.

Het stapelen van de foto’s is gedaan met Astro Pixel Processor en de nabewerking met Adobe Photoshop.

Like it? Please share it!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp