NGC 7000, Noord-Amerika nevel

De eerste keer deepsky

In de nacht van 11 op 12 juni 2020 had ik voor het eerst een kans om tussen de bewolking door een deepsky foto te maken met de nieuwe William Optics GT71 telescoop. Het object waar de telescoop op gericht stond was de Noord-Amerika nevel, ook wel bekend als NGC 7000.

De NGC 7000, Noord-Amerika nevel is een emissienevel (waterstofgas) in het sterrenbeeld Zwaan op een afstand van 2.202 lichtjaar en heeft een doorsnede van ongeveer 50 lichtjaar.

Van de aarde af gezien is de doorsnede van deze nevel net zo groot als 4 volle manen naast elkaar.

De foto bestaat uit 29 foto’s met een belichtingstijd van 180 seconden die zijn gekalibreerd met donkere foto’s. Het kalibreren en stapelen van de foto’s is gedaan met Astro Pixel Processor (APP) en de nabewerking met Adobe Photoshop.

Like it? Please share it!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp