Project laptop box

Condens op de laptop

Om de telescoop en camera’s te besturen maak ik gebruik van een oude laptop die op een kleine tafel naast de telescoop staat. Na een nacht in de buitenlucht is de laptop vochtig van condens en dat wilde ik graag voorkomen. Ook was ik op zoek naar een goede mogelijkheid om de laptop en wat spullen op te bergen. Zo ontstond Project Laptop box.

Klittenband

In een groot formaat opberg box past de laptop in geopende stand. De laptop zit met klittenband tegen de zijwand van de box bevestigd. Hierdoor kan de laptop zowel in gebruik als dichtgeklapt op dezelfde plaats blijven.

USB aansluitingen

Om de camera’s en de montering aan te kunnen sluiten heb ik 3 USB kabels met een lengte van 1 meter gekocht en stekkers vastgezet in openingen in de zijwand van de opberg box. Ook voor de voedingskabel van de laptop heb ik een gat in de zijwand van de box geboord.

Bergruimte

Met de laptop geopend kan het deksel op de opberg box geplaatst worden en staat de laptop beschermd tegen vocht en andere invloeden (bijvoorbeeld vogelpoep).

Met de laptop gesloten is er ruimte genoeg om de tas met mijn William Optics GT71 telescoop in de opberg box te plaatsen en is er nog ruimte over voor andere zaken, zoals de voeding van de laptop, de voeding van de montering en de benodigde USB kabels.