First light William Optics GT71

Deze week heeft mijn astrofotografiehobby een flinke upgrade gehad en ben ik van een achromatische refractor overgestapt op een apochromatische refractor met 3 lenselementen: De William Optics Gran Turismo 71 met een 0,8 flattener/reducer en een camera rotator. Nu maar weer wachten tot de bewolking wegtrekt en de eerste deepsky foto gemaakt kan worden.

Bij de telescoop heb ik ook een 2″ Baader Continuum filter gekocht om samen met een zonnefilterfolie de zon vast te kunnen leggen. De eerste foto door deze nieuwe telescoop is dan ook de zon (tussen de wolken en buien door). Zowaar is er ook nog een ‘kleine’ vlek (2765) op de zon zichtbaar.

Binnenkort plaats ik wat meer informatie over de telescoop en reducer en mijn ervaringen met de nieuwe telescoop op deze pagina.